Buddha Original Logo
Buddha Original Logo

Útmutató az Ázsiai konyhához, ahogy mi szeretjük – 3. rész

Bár lehetetlen lenne az ázsiai konyha minden részletébe belelátni pár soron keresztül, elérkeztünk útmutatónk harmadik, egyben utolsó részéhez – így bár talán az egész Távol-Kelet konyháját nem fedtük le, a Buddha étlapján már magabiztosan el tudtok igazodni. Csapjunk is bele a tradicionális ételek világába!


Keng luand

Kókusztejes, sárga currys, csirkés leves. Nálunk még bambuszrügyet, gombát, cukkinit, hagymát és bazsalikomlevelet találsz benne, vega opciónak pedig kérheted tofuval is. Bárhogy választasz, fehér rizzsel tálaljuk!


Keng kio wan 

Összetevőiben szinte teljesen ugyanaz, mint a Keng luand – sárga curry helyett viszont zöld curry kerül a levesbe. Azért ne ijedjetek meg, nem egy méregzöld fogással találjátok szembe magatokat! A Keng kio wan esetében inkább a kókusztej színe dominál. 


Pad wun cen

Ismered a Pad thait? Ha igen, akkor ez esetben is hasonló a sztori: tojás, hagyma, újhagyma, fafülgomba, kínai kel, angol zeller, paradicsom, répa, babcsíra, szójaszósz, kagylószósz. A lényeg pedig: ez esetben nem rizstészta, hanem üvegtészta kerül a wokba!