Buddha Original Logo
Buddha Original Logo

Útmutató az ázsiai konyhához, ahogy mi szeretjük - 1. rész

Amennyi változatosság rejlik a távol-keleti gasztronómiában, nem csoda, ha néha kicsit elveszünk benne – úgyhogy ha egy kis útmutatásra van szükséged, a legjobb helyen jársz! Egzotikus alapanyagok, ismeretlen ízek és eljárások, különleges fűszerek lesznek blogsorozatunk főszereplői – csapjunk is bele! 


Wok

Hagyományos kelet-ázsiai főzőedény. Jellegzetessége, hogy alakjában leginkább olyan, mint egy gömb metszete. Ez amiatt fontos, mivel az edény aljában kisebb felületen kevés energiával lehet nagyon magas hőfokot elérni – ami pedig elengedhetetlen a pirított tészták utánozhatatlan füstös ízéhez, amit úgy imádunk!


Wasabi

A sushi elengedhetetlen kísérője. A wasabi egy japán tormaféle, ami tulajdonképpen a növény gyökeréből készült paszta. Számos nyomelemet, és ásványi anyagot tartalmaz, és köztudottan antibakteriális hatású, ennek is köszönheti állandó szerepét a sushik mellett. Erős csípőssége a mustárhoz hasonlítható, de jellegzetes ízében eltér tőle. 


Tempura

A Buddha Original étlapján zöldségeket, garnélát, tintahalat és csirkét is találtok tempura bundában. A tempura egy forró olajban kisütött panír típus, ami alapanyagaiban eltér a hagyományos európai változattól. Érdekessége, hogy a bundát nagyon hidegen kell az alapanyagokra rétegelni, így tudjuk garantálni, hogy sülés közben minél kevesebb olajat szívjon fel. 


A Buddhában minden nap arra törekszünk, hogy a távol-keleti gasztronómia legváltozatosabb arcait mutassuk meg nektek – úgyhogy ha egy ismerős kifejezésre bukkantatok a felsorolásban, vagy esetleg valami újdonság ragadta meg a figyelmeteket, hát ne habozzatok kipróbálni nálunk!


Sorozatunk következő részében még mélyebbre ásunk az ázsiai konyha világában, tartsatok velünk!