Buddha Original Logo
Buddha Original Logo

A thai konyha egészséges!

Veled is előfordult már, hogy inkább nemet mondtál egy kedvenc ételedre, amikor rápillantottál a tápértékeire? Nos, van egy jó hírünk – az ázsiai konyha számtalan fogása kifejezetten jót tesz a szervezetednek! 


Azt mondják, a japán konyha kifejezetten egészséges, így nem meglepő, ha a sushival kezdjük a sort. A sushifélékbe tekert legtöbb halfajta magas Omega-3 zsírsavakban, ami fontos a test és az agy megfelelő működéséhez, illetve segít megelőzni különböző szívbetegségeket, gyulladásokat. Ahogy a halfélék, úgy a nori, a sushit körbeölelő algalap is alacsony kalóriatartalmú, viszont kalcium, magnézium és vasforrásként jó kiegészítője lehet egy egészséges diétának. Emellett persze a sushikban számos zöldségfélét is találtok, amik magas rosttartalmük és egyéb ismert vitamintartalmuk miatt lesznek szuper alkotóelemei kedvenc sushidnak. Konklúzió: minél változatosabb sushi kombót választasz, annál többféle értékes tápanyag kerül a szervezetedbe! 


A curry jótékony hatásait már korábban bemutattuk (curry-s bejegyzés LINK), de ha még mindig nem győztünk meg, csak nézz körbe az étlapon, ahol edamame bab, kókusztejes levesek, pirított zöldségek, halak, és sok más egészséges összetevő sorakozik, hogy ne csak ízben legyen gazdag az élmény!